Qui som

Oli. Territori. Paisatge

El projecte

Oli Coll de l’Alba és un projecte d’olivicultura i elaboració d’Oli d’Oliva Verge Extra Premium, que es fonamenta en tres pilars bàsics.

Producte

L’Elaboració d’Oli d’Oliva Verge Extra de categoria Premium. En ella influeixen nombrosos aspectes, el control estricte dels quals ens permet obtenir, any rere any, uns extraordinaris Olis d’Oliva Verge Extra monovarietals.

Paisatge

La recuperació de finques tradicionals d’oliveres i la preservació del patrimoni paisatgístic i arquitectònic del Baix Ebre: marges, murs i barraques de pedra seca.

Varietats locals

La preservació i promoció de les varietats locals del Baix Ebre (Morruda, Sevillenca i Farga), elaborant-ne olis monovarietals.

Vídeo presentació

Com ho fem

Sostenibilitat

Fem agricultura ecològica (certificació CCPAE), i apliquem principis de l’agricultura biodinàmica, contribuint a retornar la complexitat i la biodiversitat al nostre entorn.

Innovació

Millorem i innovem tant els processos de cultiu i d’elaboració, com de conservació de l’Oli en el nostre Celler.

Pedagogia

Ens formem i especialitzem constantment per aconseguir l’excel·lència dels nostres Olis. Aquest coneixement ens permet difondre les particularitats, valors i bondats de l’Oli d’Oliva Verge Extra.

ELS ORÍGENS
Hola! Som l’Alba Martínez i el Xavier Guilera, i junts, som el projecte Oli Coll de l’Alba. La nostra història comença l’estiu del 2010, quan vam decidir passar les nostres vacances a les Terres de l’Ebre, i ens vam enamorar del seu paisatge i la seva gent. Vam tenir la fortuna de trobar un allotjament fantàstic: l’Ecofinca Lo Favaret, un projecte d’agroturisme, ecologia, recuperació de paisatge i molta passió situat en un paratge, el Coll de l’Alba,  que ens va captivar: un mar d’oliveres amb el Delta de l’Ebre al fons. Aquelles vacances van marcar la nostra vida, i van començar a gestar el projecte d’Oli Coll de l’Alba, tot i que encara no ho sabíem…
l’Any 2012 decidim deixar la nostra Barcelona natal i instal·lar-nos al Perelló, població situada en un lloc privilegiat entre el mar i la muntanya.  Comencem a adonar-nos que teníem davant nostre un patrimoni paisatgístic que s’estava perdent: finques d’oliveres centenàries, murs i barraques de pedra seca…  Aquesta consciència i la nostra passió pel món de l’oli van fer créixer la llavor que va començar aquell estiu del 2010, i així va nèixer el projecte Oli Coll de l’Alba.